A weboldal cookie-kat használ azért, hogy böngészése során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani Önnek. A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához. Rendben

12 egyszerű ötlet a nem mindennapi húsvéti tojásokért

 

12 egyszerű ötlet a nem mindennapi húsvéti tojásokért
könnyen, gyorsan, valami szépet
RAGASZTÓPISZTOLLYAL
 
 


Domború rácsos minta


Domború feliratos arany tojás

Aranyra festett virág mintás tojás

Ezüst "sárkány tojás"

Hogyan készülnek a domború mintás színes tojások?

1.) Kapcsolja be a ragasztó pisztolyt
2.) Amíg melegszik, tisztítsa meg a tojásokat, majd törölje szárazra őket
3.) A forró ragasztót vigye fel a tojásokra az előre kitalált minta alapján (felirat, vonalak, virágok, állatok, stb.)
4.) A ragasztó gyorsan lehül, így meg is köt, ezért nem fog már ragadni
5.) Ha főtt tojást díszít, akkor ételfestékkel, vagy tojásfestékkel színezheti, de így a ragasztó valószínűleg nem színeződik meg (mert nem szívja be a festéket),
ezért célszerű kifújt tojást használni, így nyugodtan használhat egyéb festékeket is (spray, tempera, olajfesték, akril, stb.)
6.) A kiválasztott festékkel készre festheti a tojásokat, majd tojástartóban, vagy kupakokra helyezve szárítsa


Ezüst indamintás tojás

Színes domború vonalminták

"Dínótojás"

Áttört, domború mintás tojás


Fonallal díszített tojás

Hogyan készül?
A tojásokat ki kell fújni, majd ezután a tetejétől az alja felé haladva körbe szorosan tekerje rá a madzagot/fonalat a tojásra. A ragasztót elegendő néhány soronként felvinni, de nagyon fontos, hogy még meleg legyen, amikor a fonalat rátekerjük, mert csak így tart. Ha kész, akkor szalaggal vagy apró díszekkel dekorálható. 


Több színű mintás tojás

Hogyan készül?
A tojásokat tisztítás után felmelegített ragasztóval díszítse, majd tojásfestékbe mártva színezze. Ha több színt szeretne, akkor az első szín száradása után vigyen fel újabb mintákat a tojásra a ragasztóval, ezután tegye bele egy másik színbe. Célszerű a festékeket a világostól a sötétebb felé haladva felhasználni. Végül távolítsa el a fölösleges ragasztóréteget a tojásról.


Tininidzsa tojások

Hogyan készül?
A tiszta tojásokat (lehet kifújt vagy főtt) tegye zöld tojásfestékbe, addig hagyja benne, amíg el nem éri a kellő sötétséget. Száradás után a tojás felső harmadára tekerjen szorosan egymás mellé néhány sor színes fonalat, amit ragasztópisztoly segítségével rögzíthet. Ezt követően már csak a szemét és a száját kell alkoholos filccel megrajzolni.


Ezüst "sárkánytojás"

Hogyan készül?
Ha igazi tojást szeretne díszíteni ezzel a technikával, akkor hobbi boltban kapható szegecseket használjon, vagy kitört hegyű rajzszögeket. A tiszta tojásra alulról felfelé, körbe-körbe haladva egyesével ragassza fel a lapocskákat. A pikkelyszerű hatás elérése érdekében figyelni kell arra, hogy kicsit fedje az alatta lévő sort. Amennyiben hungarocel tojást használ, akkor mindez ragasztó nélkül, rajzszögekkel is kivitelezhető.

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
/* */ /* */